Julfestligheter

2013-12-28
Det har ju varit som många vet, julafton. Brorsan var här en vecka och det har varit as kul. Jag har jobbat, sovit, gjort ärenden, umgåtts med nära och kära så jag har inte haft tid med bloggen och andra saker som att städa, haha. Det blev en 3 dagars utgång, juldagen, annandagen, fredagen så här får ni ett gäng bilder. Tyvärr får jag inte lägga ut alla bilder som togs för mina underbara och världsbästa vänner menmen, jag låter bilderna tala.
Julafton 
Juldagen
Annandagen 
Fredagen 
 

i am crying so much

2013-12-22
Mwääää, fan vad jag gråter, haha. Jag har sett Svenska Hjältar och ett annat klipp och herregud så jag gråter. Jag har fan blivit värsta lipsillen, kan det vara p-staven månntro? haha. När jag kommer hem från jobbet ikv ska jag anmäla mig till organdonation på en gång. Om jag minns siffrorna rätt så var typ 90% av svenska befolkningen positiva till organdonation men endast 10-15% har det faktiskt uppskrivet att dom är det. Se videoklippet så fattar ni. 
En av mina bästa vänner går faktiskt runt och väntar på ett hjärta just nu och han är 22 år gammal, om inte han hade fått sin hjärtpump inopererad akut så hade han varit död nu. Organdonation räddar liv. Jag förstår inte varför jag inte skrivit upp mig tidigare. 
Se hela Svenska Hjältar-galan 2013 här! Det jag tycler är finast är 39 minuter in.

22 december

2013-12-22
Hola gott folk! Jag sitter på mitt standard ställe och har alldeles nyss avverkat en god frukost och två koppar te med liiiite för mycket socker, haha. Det är två dagar kvar till julafton men jag känner inte av julstämningen alls :( Det kan bero på att det här är min första julafton utan ett riktigt lov. Jag saknar den där längtan man hade i skolan, "om en månad är det jullov, kan ni fatta det? vi började ju nyss." och den här "Åh shit det är fan jullov om en vecka, jag måste göra de sista skoluppgifterna". I ÅR har det icket varit något sådant snack, utan det har varit: "ahaja, är det jul om en vecka, shit vad fort tiden går, men ah jag jobbar ju såeeatt.." Haha, inte för att jag är super förtjust i julafton för att min släkt är såååååååå dryga tillsammans, de fungerar verkligen INTE i samma rum. Men denna jul så firas den här i Umeå med endast morsan och brorsan och vi tre fungerar ändå bra ihop tycker jag, så det känns lite tråkigt att missa. MEN, det kommer fler julaftonar, haha :P Nu ska jag se lite Svenska Hjältar Galan. Jag såg lite av reprisen igår morse med min brukare men jag var tvungen att vända bort huvudet för jag höll på att börja gråta hela tiden, lipsill som jag är. Så istället ska jag sitta och gråta lite för mig själv medans min brukare sover, hahaha. Emo. Jag hoppas att ni ungdomar som fortfarande går i skola verkligen tar vara på era jullov! Puss på snoppen, peace out!

8-21

2013-12-21
Har det as kult på jobbet. Jag jobbar i helgen, so sad. fredag: 16-22, lördag: 08-21, söndag: 08-21. Det är så kult. Jag fryser as fuck, är trött as fuck, less as fuck, heartbroken as fuck, sad as fuck. what to fucking do. Min bror kom igår också, medans jag var på jobbet, han bor hos mig, men jag kommer träffa han typ en timma per dag i helgen. Kult. Meeeen, bättre med jobb än inget alls, haha. Nä, nu ska jag fortsätta se Gangster Squad med snyggingen Ryan Gosling.

Totally love the tvättstuga

2013-12-19
Idag är jag ledig, klev upp klockan 7 för att tvätta. Kommer till tvättstugan 7.30 och ser att nån jävel har snott min tvätt tid. Jag hade bokat 7:00-10:00, enligt reglerna måste det gå en timme innan man får ta över någon annans tvättpass. Det dryga är att jag har bara två maskiner att köra sen är mitt jul tvättande klart! Så nu sitter jag här nere i tvättstugan och väntar på att ta över någon annans pass bara för att tvätta lite små jidder. So funny! Hoppas människan kommer som snott mitt tvättpass, annars blir det en lapp! Haha. 


Lever du i psykisk hälsa?

2013-12-18
Ångest, vad är det för skit? Är du emo eller? Nä hon är bara vek och känslig, det har ju inte hänt nånting.
 
Ångest är psykiskt och alla människor på jorden har nån gång i sitt liv upplevt ångest mer eller mindre. Ångest är svårt att förklara på grund av att alla upplever det olika. Ångest har sin plats i hjärnan, det är starka känslor av oro och rädsla. Ångest är rädsla. Vid ångest så slår hjärtat snabbare, man kan börja svettas, illamående, en klump i magen och man kan få svårt att andas. Ångest är olika stresshormoner.
 
Alla har ju hört talas om fight-or-flight mode, det är din överlevnadsmekanism. Adrenalinet sätter igång, du får ökad puls, snabbare blodgenomströmning till muskler och hjärna, snabbare andning, du får en bättre uppfattningsförmåga och minnesfunktioner, du är beredd att fly och slåss för ditt liv. Ångest är fight-or-flight. Ångest är alltså en del av ditt livsviktiga alarmsystem. Du samlar alltså kraft för att fly eller slåss från en fara, beredskapen är höjd, musklerna är spända och hjärnan arbetar i max. 
 
Ångesten finns i vardagen. Vissa har det bara ibland, vissa har det hela tiden, i små eller stora portioner. Ibland är ångesten knuten till något obehagligt som har hänt tidigare i livet i form av en händelse eller känslor, ibland så tror man att någonting skulle kunna hända framöver som väcker ångest, ibland så får man intensiv ångest och man förstår inte varför, ibland så tror man att man kommer dö där på fläcken och det ger ångest.
 
Ångest finns i olika former och portioner men om jag ska förklara utifrån mig själv så upplever jag: gnagande ångest som ligger där och är en obehaglig känsla i magen. Panikångest kommer som en smäll, illamående, svårt att andas, vill fly ur situationen, känslor och tankar snurrar runt men får inget fäste,jag går ur funktion, jag vill bara ligga ner och ligga. Panikattack - tusen tankar, hyperventilerar, jag vill springa, fly, kan inte vara stilla, vet inte vars jag ska ta vägen, jag kommer dö. 
 
Det som inte själv upplevt stark ångest eller inte har någon i sin vardag med stark ångest har svårt att förstå hur det känns, vilket är helt förståligt. Men vad folk borde förstå och fatta är att ångest är vanligare än en förkylning. Att ha ångest betyder inte att du är svag, det betyder inte att du är psycho, det betyder inte att du är mindre värdefull än någon annan. Det betyder att du är människa precis som alla andra.
 
Jag vill att ångest ska sluta vara så hemlighetsfullt, ångest är personligt, men det ska inte vara så skämmigt. Jag fungerar bättre under en förkylning än vad jag gör under stark ångest. Men hur ska jag kunna ringa till min arbetsgivare och sjukskriva mig när jag har stark ångest och inte tar mig upp ur sängen? 
Det pratas alldeles för lite om vardadlig psykisk ohälsa allmänt. Dom gånger det nämns så följs det av psykiatrin, självdestruktivitet, tabletter, behandling.
Att känna oro, rädsla, depression och ångest det är så vanligt men varför är det ett sånt konstigt samtalsämne?
 
*Jag ringer chefen och säger att jag är sjuk*. - Jaså hur är du sjuk? - Jo, jag är täppt i näsan, känner mig lite febrig och har ont i huvudet. -Ja men stanna hemma en dag så får vi prata mer imorgon. 
*Jag ringer och säger att jag har ångest*. - Jaså hur har du ångest? -Jo på grund av seperationer, övergrepp och tappad kontroll så upplever jag jobbiga flashbacks på olika situationer i mitt liv och känslor av att jag kommer göra något hemskt utom min egna kontroll. -Jaha, och du kan inte jobba för att?
Ser ni problemet?
 
Jag frågar er: Vad är psykisk hälsa? Upplever du psykisk hälsa? Har du någon gång i ditt liv mått så konstigt / dåligt att du inte vill eller orkar vara med dina vänner eller gå till skolan eller jobb men inte vetat vad du ska säga?
 
Jag är väldigt glad över att jag kan prata om min ångest öppet, det är tack vare kuratorer, en underbar gymnasieklass, stöttande mamma och stöttande vänner. Det jag pratar om öppet med högt huvud idag kunde jag knappt nämna för 2 år sen utan att brista ihop i tårar. Jag skulle kunna babbla på om detta i tusen år och jag vet inte ens vad jag vill komma fram till.
 
Ett skrapsår på knät är inget alls för en medans det är as hemskt och skit jobbigt för någon annan. En folkmassa är skitjobbigt för en medans för någon annan är det bara en folkmassa. Lite ångest, mycket ångest, depression, förkylning, nageltrång, oro, halsfluss - är det jobbigt så är det jobbigt. Om någon delar med sig av sig själv, skratta inte åt det, förminska det inte, är det jobbigt så är det jobbigt.
 
 

tandhygienisten

2013-12-18
Jag är precis hemkommen från tandhygienisten, det var min sista gratis gång. Det är jobbigt att bli vuxen och behöva betala för allt. Jag var iallafall där och skrapade tandsten, usch vad det är obehagligt och så det blöder! :( Nu är tänderna fina och fräscha iallafall! :D En grej som jag stör mig på så in i helvete är att dom alltid lämnar dörrarna öppna in till "salarna" :O Hallå, tystnadsplikt? Att ligga obekvämt i deras obekväma stol med käften gapad till max och ett flertal saker i både ansikte och mun är väl ändå ganska privat? Min tandhygienist är jätte trevlig och försiktig men när vi håller på så kommer en "kollega" in och tvättar händerna för att hennes "sal" är nära fikarummet? what the fuck? Inom vården ska patientens integritet värnas, inte kränkas. 
/ Jag är inte bitter.

We'll dance the night away

2013-12-17
It's only rock and roll, skratt, fylla och bråk. Sexleksaker, fniss, vibrationer och frispråkighet. Det sammanfattar helgen ganska bra tycker jag!

amatör fotograf

2013-12-10
Halloj! Det blir inget sova nu under dagen, spännande. Det är tur jag har sims och mina kamera skills! ;) haha. Fota är fan riktigt jävla kul, kanske man ska skaffa sig nån superkamera och gå någon fotokurs eller så. Nu när man är vuxen så måste man ju skaffa sig någon hobby! Hehehihihoho
musiXmatch / TuneWiki - dom bästa app tilläggen på spotify, klicka och se vad som händer! ;)
• Berlin – Take My Breath Away - Love Theme From "Top Gun" • John Farnham – You're the Voice • 4 Non Blondes – What's Up? • John Travolta – The Grease Mega-Mix • Night Ranger – Sister Christian • Irene Cara – Fame • The Hit Nation – Abracadabra • Rainbow – Since You Been Gone • REO Speedwagon – Take It On The Run •
 • daddys little girl •
 

sova eller inte sova

2013-12-10
Jag kom typ alldeles nyss hem från mitt sista nattpass. Jag strosade dock runt på ålidhems centrum i 1 timme i väntan på att posten skulle öppna. Nu är den stora frågan; Sova eller inte sova? Ska jag försöka hålla mig vaken så jag kommer tillbaka till vanlig rytm relativt fort eller dra en yolo och bara sova? haha 

sushi <3

2013-12-10
Sitter just nu på jobbet och jobbar min sista natt på ett jävla bra tag och det känns riktigt jävla skönt. Det tråkigaste jobb någonsin, aldrig mer ensam natt! Jag kommer ändå små sakna att jobba natt, ingen väckarklocka behövs ställas och det är jävligt segt och chill. Jobba natt och distansplugga måste ju vara den bästa kombinationen, så det kanske går i framtiden. I lördags fick jag iallafall träffa mina älskade Hanna och Alexandra, guuuuuud vad det fick mig att må så mycket bättre, dom är verkligen min energikälla! Det är även bara 12 dagar kvar nu tills man får krama om saknade Matilda igen! :D I söndags var det middag hos mamma och sushi var på menyn, mmmmm så GÖTT! Jag ska ge ett nytt försök att sluta röka också, det är ju ganska lätt på vintern, haha!

nu talar jag till kvinnor

2013-12-08
“you will never look like the girl in the magazine,
the girl in the magazine doesn’t look like the girl in the magazine!”
 
 

ah men kom igen

2013-12-07
När jag for från jobbet kl 9 imorse efter ett 13 timmars arbetspass hade jag hoppats på att få helg. Men icket, chefen ringer och väcker mig kl 17 och beordrar mig att jobba, yess, NEJ. Usch, jag har aldrig fått så mycket ångest över att jobba som jag fick ikv. Skulle se idol med tjejerna och jag var så jävla taggad på att få träffa allihop men nein. Utan dom är jag ingenting och det är så jävla sant. Jag kom inte ihåg senast jag träffa dom och då är det fan längesen. Jag grät på jobbet för jag ville träffa dom så gärna, mina vänner är min värld. Jag älskar er och jag hoppas ni vet det! Jag sa att jag var jävligt less till chefen så han sa att jag får extra lön detta pass, något positivt iallafall. På mitt jobb är vi 5 stycken som är anställda, 2 av dessa går endast natt och 3 av dessa går endast dag. Just idag är det 3 stycken som är sjuka, så en vikarie har tagits in och vi snurrar alltså dag, kväll och nattpass på 3 personer. Om nån därute vill vara en vikarie med kort varsel med en jätte rolig och mysig kille, hör av eeeer, haha. Nä, lite natt sysslor kanske? Inatt ska personalrummet städas.. -.-

Nya skit kameran

2013-12-06
Idag - torsdag - så hämtade jag ut min nya skit kamera. Skit kallar jag den för att den inte alls är lika bra som min tidigare och även trasiga kamera, och jag kallar den även skit för att man får det man betalar för -  mitt fall 499 kr. Haha. Men jag kan inte ge kameran ett rättvist omdöme heller eftersom jag inte hunnit använda den när det varit ljust ute. Nu ska jag sätta igång med natt sysslorna. Inatt jobbar jag 20-09, 13 timmar, cash is king.

apple

2013-12-05
Det är synd att iPhone 5c är sämre än 5s för jag tycker ärligt att 5c är snygg :O Det känns som att dom tål mer än 5s också. Färg är ju så roligt också! :) Nu ska jag fara å hämta ut lite paket, hehe

Good morning

2013-12-04
Jag vaknade för 2 timmar sen. Jag har ändå sovit på bra, från 19 igår till 04 idag, dock så måste jag sova lite under dagen annars kommer jag inte orka med att jobba inatt. Jag hann iaf med det mesta jag skulle göra igår, middagen jag gjorde igår var så satans god! :O Lax med fetaost och creme fraiche täcke, klyftad potatis och paprika i ugn, så jääääävla gott! :O Det finns både fördelar och nackdelar med att vara damm allergiker. Nackdelar är att det kliar över hela kroppen, ögon och näsa både kliar och rinner. Men fördelarna är att jag "känner" av när jag behöver städa, haha. Även fast jag städade på ordentligt igår så känner jag fortfarande av dammet, suck. Nu blir det The Sims sen frulle tror jag. Peaaaaccee! 

hola!

2013-12-03
Jag tog upp min gamla spegel från förrådet och hängde upp den i hallen/korridoren, fan vilken bra outfit spegel det vart, haha! Jag städar och donar på sakta men säkert. Det är så himla skönt att vara vaken tidigt på dagen och få massa saker bortgjort och vara vaken under dygnets ljusa timmar! :D Jag har varit vaken nu sen 22 igår kväll iaf, jag får väl se hur länge energin räcker! Nu blir det lunch!

stressig värld

2013-12-03
Jag jobbade som sagt natt fredag, lördag, söndag, blev endast 30 minuter sömn igår efter nattpasset. Gled på stan, midgård och på strömpilen med Chrille. Under kvällen igår så somnade jag kanske mellan 18-22, och nu har jag varit vaken sen dess (y) Inatt laddade jag hem och installerade The Sims 3 på datorn, fan vilket jobbigt spel. Jag trodde det skulle vara as kul som på mobilen men fan vilken stressig värld det där är :O Idag har jag på dagsschemat: •Frukost. •Städa (ordentligt). •Leta minneskort. •Lunch. •Städa mer. •Uppdatera CV och personligt brev. •Noppa buskarna ovanför ögonen. •Duscha. •Middag. Jag tror fan det där var det mesta, haha. PEACE.
 

blueberry muffin

2013-12-03
Bluuuuuuuuuh, sne lugg, sliten tjej, gott te och snabb mat när man är hungrig. Det är allt jag har att säga (y)
 

Angående tidigare inlägg

2013-12-01
Angående ett tidigare inlägg om idiotiska buss chafförer. Jag sitter just nu på bussen med buss chauffören som skrek åt mig om mina hörlurar. Mitt busskort fungerade inte så han lät mig åka gratis, väldigt trevlig va han. Så den dryga gången hade han kanske bara en dålig dag! Hem å sova nu, woop woop

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus